Ziņas medijiem

Rīgas maģistrālajās ielās turpinās apjomīgi remontdarbi

Rīgas maģistrālajās ielās turpinās apjomīgi remontdarbi. Uzsākts darbs pie ietvju un apmaļu demontāžas, nākamnedēļ plānoti asfalta frēzēšanas un ieklāšanas darbi uz brauktuves.

Lāčplēša ielā būvdarbi uzsākti no Salu tilta līdz pat Avotu ielai. Pārsvarā visi darbi notiek ielas labajā pusē, ietvēm vairāk nekā kilometra garumā demontēts segums, izbūvēts ietves šķembu pamats un daļēji jau uzsākts darbs pie betona bruģakmens seguma ieklāšanas no tilta līdz pat F.Sadovņikova ielai. Būvdarbi šajās dienās uzsāksies arī ielas kreisajā pusē.

Aktīvi būvdarbi notiek arī Brīvības ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz Lāčplēša ielai. Šajā posmā ir demontēts ietves segums no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai un no Dzirnavu ielas līdz Lāčplēša ielai. Gājējiem šobrīd slēgta aleja pretī Ministru kabinetam, tur demontēta ietve un uzsākti sagatavošanas darbi asfaltēšanai. Daļēji jau izbūvēts šķembu pamats ietvēm, kā ari uzstādītas apmales. Tuvākajā laikā plānots jau uzsākt asfalta frēzēšanas darbus uz brauktuves, jārēķinās ar ierobežotu satiksmi šajā ielas posmā.

Savukārt no Gaisa tilta līdz Lielvārdes ielai demontēts ietvju segums virzienā uz Juglu līdz Vidrižu ielai. Velojoslas posmus plānots asfaltēt nākamās nedēļas sākumā, kā arī uzsākt jau ietvju bruģēšanas darbus.

Arī Lielvārdes ielā jau demontētas ietves un ceļa apmales. Šodien uzsākts darbs pie  ietvju bruģēšanas, lai jau nākamnedēļ varētu veikt brauktuves seguma frēzēšanas darbus un asfalta ieklāšanu.

Kā jau informējām, būvdarbi ilgs līdz jaunajam mācību gada sākumam, un darbi tiks organizēti nepārtraukti, arī nakts stundās, kad tiks veikta asfalta ieklāšana. Atsevišķi ielu posmi brīvdienās un nakts stundās satiksmei tiks slēgti.

Autovadītāji līdz šim ir ņēmuši vērā ieteikumus un apbrauc remontdarbus, būtiski sastrēgumi ielās nav novēroti. Aicinām arī turpmāk autovadītājus, gājējus un velobraucējus ar izpratni izturēties pret ieviestajiem ierobežojumiem, ievērot satiksmes organizācijas kārtību.

Tomēr aicinām visus satiksmes dalībniekus ar izpratni izturēties pret īslaicīgajiem ierobežojumiem. Būvdarbu laikā kā autovadītājiem, tā arī velobraucējiem un gājējiem jārēķinās ar ierobežojumiem, satiksmes sablīvējumiem un papildus ceļā pavadīto laiku.

 

Citi jaunumi