Ziņas medijiem

Sinoptiķi brīdina par stipru lietu; ielu uzturētāji gatavi ūdens peļķu atsūknēšanai no brauktuvēm

Sinoptiķi prognozē stipras lietavas, kas ilgs līdz pat rītdienai, lietus turpināsies līdz trešdienas pēcpusdienai un kopējais nokrišņu daudzums gaidāms līdz par 20 mm. Rīgas domes Satiksmes departaments uzdevis ielu uzturētājiem nodrošināt diennakts dežūru, lai pēc iespējas ātrāk varētu uzsākt  peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi.

Jau šobrīd lietus atsūknēšanas tehnikas devušās galvaspilsētas ielās, lai sāktu lietus ūdens peļķu atsūknēšanu no Bolderājas, Čiekurkalna, Teikas un Vecmīlgrāvja ielām. Patlaban Rīgas ielās strādā septiņas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas. Divu stundu laikā jau atsūknēti vairāk nekā 560 kubikmetri. Kopumā ielu uzturēšanas uzņēmumu rīcībā ir 11 šādas specializētas atsūknēšanas mašīnas.

Lai pēc iespējas mazinātu lietus ūdens daudzumu uz ielu brauktuvēm, ielu uzturēšanas tehnika ir gatavībā doties uz kritiskajām vietām, lai ar specializētu tehniku atsūknētu lietus ūdeni.

Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600. Uz applūdušajām ielām  tiks nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas.

 

Citi jaunumi