Ziņas medijiem

Braukšanas apstākļi Rīgā ir lēni un apgrūtināti; pilsētas ielās uz tiltiem un satiksmes pārvadiem strādā visa pieejamā ziemas tehnika

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šorīt pirmās ziemas tehnikas mašīnas darbu uzsāka jau no plkst.3.30, prioritāri tīrot pilsētas tiltus, satiksmes pārvadus un ielas ar intensīvu satiksmi vai sabiedriskā transporta kustību.

Kopējā transporta plūsma Rīgas ielās ir izteikti lēnāka nekā ierasts, arī sabiedriskais transports kavējas, bez kavējumiem kursē tramvajs.

Norādām, ka arī ziemas tehnika iekļaujas kopējā satiksmes plūsmā, līdz ar to brauktuvju attīrīšana no sniega nenotiek tik raiti kā būtu vēlams. Transporta līdzekļu vadītājus aicinām būt saprotošus.

 

Ziemas tehnika tīrīšanas darbus pilnvērtīgi varēs tikai tad, kad beigsies intensīva snigšana. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, intensīva snigšana tiek prognozēta līdz plkst.12, līdz ar to, būtiski braukšanas apstākļu uzlabojumi uz pilsētas ielām, tiltiem un satiksme pārvadiem prognozējami pēcpusdienā.

Satiksmes departaments norāda, ka pabeidzot tīrīšanas darbus pilsētas maģistrālajās ielās, ziemas tehnika tiks nosūtīta uz rajona nozīmes ielām.

Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Citi jaunumi