Ziņas medijiem

Braukšanas apstākļi Rīgā ir atbilstoši laika apstākļiem; pilsētas ielās uz tiltiem un satiksmes pārvadiem strādā visa pieejamā ziemas tehnika

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka naktī veikta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu apstrāde ar pretslīdes materiāliem un attīrīšana no sniega. Transporta plūsma Rīgas ielās ir atbilstoša laika apstākļiem, sabiedriskais transports kursē, iekļaujoties kopējā satiksmes plūsmā.

Kopumā naktī ielās, uz tiltiem un satiksmes pārvadiem strādāja 34 tehnikas vienības. Uz tiltiem tika norīkotas astoņas tehnikas vienības, centrā – divas, Vidzemes priekšpilsētā – četras, Zemgales priekšpilsētā – sešas, Latgales priekšpilsētā – sešas, Ziemeļu priekšpilsētā – trīs un Kurzemes priekšpilsētā – trīs tehnikas.

Patlaban pilsētas ielās uz tiltiem un satiksmes pārvadiem strādā visa pieejamā ziemas tehnika. Ziemas tehnika tīrīšanas darbus pilnvērtīgi varēs tikai tad, kad beigsies intensīva snigšana.

Satiksmes departaments norāda, ka pabeidzot tīrīšanas darbus pilsētas maģistrālajās ielās, ziemas tehnika tiks nosūtīta uz rajona nozīmes ielām.

Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Citi jaunumi