Ziņas medijiem

Snigšana turpinās visā Rīgā; braukšanas apstākļi ir apgrūtināti

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka naktī galvaspilsētas ielās tika norīkotas visas pieejamās ziemas tehnikas vienības, lai apstrādātu tiltus, satiksmes pārvadus, ielas un ietves ar pretslīdes materiāliem. Kā ziņo Satiksmes vadības centrs, braukšanas apstākļi atbilstoši laika apstākļiem ir apmierinoši, satiksme ir salīdzinoši raita.

Patlaban visā Rīgā brauktuvju attīrīšana no sniega turpinās pirmās un otrās kategorijas ielās, jeb ielās ar sabiedriskā transporta kustību un augstu satiksmes intensitāti. Tāpat ielās ar sabiedriski nozīmīgiem objektiem – medicīnas, izglītības u.c. iestādēm. Rajonu nozīmes ielas no sniega sāks attīrīt pēc tam, kad maģistrālo ielu stāvoklis būs apmierinošā stāvoklī.

Ņemot vērā, ka intensīva snigšana turpinās visā Rīgā, brauktuvju attīrīšana no sniega ir apgrūtināta. Pilnībā brauktuves maģistrālajās ielās no sniega iespējams attīrīt trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Departaments aicina autovadītājus šajā laikā būt īpaši piesardzīgiem un ievērot lielāku braukšanas distanci, kā arī izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar snigšanas sākumu un apledojuma veidošanos nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs. 

Citi jaunumi