Ziņas medijiem

Jakrins: Kontroles dienests pērn anulējis licenču kartītes 125 pasažieru pārvadātājiem

Rīgas domes Satiksmes departaments veic pasažieru pārvadājumu kontroles procesu un pagājušajā gadā par dažāda veida pārkāpumiem, tai skaitā, kas saistīti ar pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu Vecrīgā, astoņiem pārvadātājiem ir anulējis licences, bet 125 transporta līdzekļiem anulējis licenču kartītes.

“Pat vakar, 31.janvārī Licencēšanas komitejas sēdē tika lemts par licences anulēšanu pārvadātājam, jo departaments konstatēja, ka tas gada laikā izdarījis vairākus administratīvos pārkāpumus, saistībā ar noteikumiem neatbilstošu taksometra aprīkojumu, kā arī divas reizes veicis pārvadājumus bez noteiktā kārtībā izsniegtas licences kartītes,” norāda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Savukārt ar konfliktā iesaistīto pārvadātāju, departaments veiks pārbaudi. Sadarbībā ar Pašvaldības un Valsts policiju īstenojot papildus pasākumus, lai nākotnē nepieļautu šādu situāciju atkārtošanos.

“Satiksmes departamentam tiek pārmests, ka Kontroles dienests nepilnīgi veic kontroles pasākumus, tomēr vēlos norādīt, ka departaments vairākus gadus ierosina grozījumus Ministru kabineta noteikumos, paredzot pašvaldības Kontroles dienestam veikt transporta līdzekļa apturēšanu un kontrolpirkumus, nodrošinot vieglo taksometru pārvadājumu kontroli. Mūsu iniciatīva ir saņēmusi atbalstu no Satiksmes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Pašvaldību savienības un Valsts policijas, bet tikai Pasažieru pārvadājumu asociācija iebilst pret šo kontroles pasākumu pastiprināšanu nozarē, nepamatojot savu nostāju,” saka Jakrins.

“Tāpēc aicinu Nagļa kungu turpmāk, pirms paust skaļus apgalvojumus, pārliecināties par teiktā patiesumu. Tāpat aicinām Baltic Taxi vērsties Pašvaldības policijā un Satiksmes departamenta Kontroles dienestā ar sūdzībām, ja tiek konstatēti ļaunprātīgi bojājumi transporta līdzekļiem, jo līdz šim tāda satura informāciju departaments nav saņēmis,” aicina Jakrins. 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Citi jaunumi