Ziņas medijiem

Uzsākta autonovietņu izbūve mikrorajonos

Rīgas domes Satiksmes departaments, lai risinātu autonovietņu problēmu pilsētā, ir uzsācis, un tuvāko gadu laikā turpinās, izbūvēt bezmaksas autostāvvietas mikrorajonos.

Šobrīd ir uzsākta autonovietņu izbūve Malienas, Lielvārdes un Hipokrāta ielās. Departaments plāno izbūvēt autonovietnes 16 ielās un ielu posmos, kur būs iespējams novietot aptuveni 1000 transportlīdzekļus. Šādi pašvaldība plāno atslogot daudzdzīvokļu māju iekšpagalmus no tur novietotajām automašīnām, kā arī nodrošināt vecākiem iespēju ērti pievest bērnus pie izglītības iestādēm.

Hipokrāta iela (no Gaiļezera ielas līdz Biķernieku ielai):

Šajā ielas posmā “kabatas” tiks izveidotas blakus braucamajai daļai. Autostāvvietas atradīsies paralēli ielai, un tās pildīs divas funkcijas:

- no 7:00 līdz 19:30 tiem, kas apmeklē tuvākās mācību un medicīnas iestādes (Rīgas 89. vidusskolu, Mežciema pamatskolu, sporta skolu, 242. bērnudārzu un Sociālās aprūpes centru “Gaiļezers”) automašīnas drīkstēs novietot ne ilgāk, kā uz pusstundu.

- no 19:30 līdz 7:00 – tuvējo daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju vajadzībām.

Vietu skaits autostāvvietā: 36 gab.

Lielvārdes ielā (no Gunāra Astras ielas līdz Dzelzavas ielai):

Autostāvvieta tiks izveidota apstādījumu zonā, gar Biķernieku mežu ar vairākām “kabatām”, Blakus atrodas Rīgas 80. vidusskola un dzīvojamās mājas. Laika ierobežojuma šajā autostāvvietā nebūs.

Vietu skaits autostāvvietā: 108 gab.

Malienas ielā (no Veldres ielai līdz Juglas ielai):

Arī šī autostāvvieta tiks izveidota apstādījumu zonā, blakus braucamajai daļai. Autostāvvieta paredzēta vietējiem iedzīvotājiem un Rīgas Ezerkrastu pamatskolas apmeklētājiem. Laika ierobežojuma nav.

Vietu skaits autostāvvietā: 53 gab.

Tuvākajā laikā tiks izbūvētas autonovietnes arī:

Autostāvvietas izbūvēs ielu malās, teritorija ap autostāvvietām tiks labiekārtota. Vairākas autostāvvietas paredz paralēlo automašīnas novietošanu, citas – perpendikulāro ar vienvirziena kustību.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

Citi jaunumi