Ziņas medijiem

Divu dienu laikā Rīgas ielu remontdarbu veicējiem sastādīti 11 akti par darba vietas neatbilstošu aprīkošanu

Pēdējo divu dienu laikā Rīgas domes Satiksmes departaments Rīgas ielu remontdarbu veicējiem ir sastādījis 11 aktus par līgumsoda piemērošanu, par darba vietas neatbilstošu aprīkošanu, kopumā sods piemērots gandrīz 8000 eiro apmērā. Tāpat departaments atbildīgajiem būvdarbu veicējiem ir izteicis vismaz p50 mutiskus brīdinājumus.

Visvairāk pārkāpumu konstatēts Krišjāņa Valdemāra, Duntes un Zirņu ielas būvdarbu zonās (4), kā arī Elizabetes iela (3), Dzirnavu ielā (2) un Stabu ielā (2).

 “Esam vairakkārt tikušies ar atbildīgajiem būvdarbu veicējiem un būvuzraugiem, lai atkāroti atgādinātu par obligātu nepieciešamību objektā darba vietu aprīkot atbilstoši normatīviem, domājot par ikviena satiksmes dalībnieka drošību un ērtībām,” pauž Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, norādot, ka departaments ir pateicīgs arī par sabiedrības līdzdalību, konstatējot un informējot departamentu par neatbilstošu darba organizēšanu būvdarbu zonā.

Satiksmes departaments pirms būvniecības sezonas sākuma organizēja tikšanos ar  atbildīgajiem būvdarbu veicējiem un inženierkomunikāciju valdītājiem, pieaicinot speciālistus gan no Darba inspekcijas, gan citām atbildīgajām institūcijām, lai vērstu uzmanību uz normatīvu prasībām un to ievērošanas nozīmīgumu darbu organizācijas procesā. Šonedēļ tikšanās tiks organizēta atkārtoti, pieaicinot Pašvaldības policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Latvijas valsts ceļu un citu institūciju pārstāvjus.

Kā ziņots, seguma atjaunošanas darbi norit Krišjāņa Valdemāra ielā posmā no Bruņinieku ielas līdz Upes ielai, Dzirnavu ielā posmā no Gogoļa ielas līdz Marijas ielai, Elizabetes ielā posmā no Eksporta ielas līdz Brīvības bulvārim un no Brīvības bulvāra līdz Satekles ielai.

Seguma atjaunošanas darbus Rīgā veic pieci uzņēmumi “Roadex”, “ACB”, “Ceļu pārvalde”, “Igate” un “Binders”.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012754; 29584470

 

 

 

 

 

 

Citi jaunumi