Ziņas medijiem

Naktī uzsākta ielu tīrīšana un apstrāde ar pretslīdes materiāliem; satiksme Rīgas ielās ir palēnināta

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka naktī no plkst.03.00 uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana no sniega un apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Transporta plūsma Rīgas ielās ir atbilstoši laika apstākļiem - lēnāka nekā ierasts, bet raita.

Darbi turpinās arī šobrīd un kopumā ielās un uz tiltiem strādā 24 tehnikas vienības. Departamenta speciālisti aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un ievērot lielāku braukšanas distanci. Tāpat ieteicams izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu, satiksmes pārvadu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Kopumā uzņēmējiem ir pieejamas 59 ziemas tehnikas vienības.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sala laikā jārēķinās ar pasliktinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

 

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Citi jaunumi