Ziņas medijiem

Autovadītājiem jāievēro piesardzība; Rīgas ielās strādā visa pieejamā tehnika

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no vakardienas plkst.22.00 uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšana no sniega un brauktuvju  kaisīšana. Kopumā ielās strādā 40 tehnikas vienības un darbi turpinās arī šobrīd. Transporta plūsma Rīgas ielās ir lēnāka nekā ierasts.

Satiksmes departaments aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrīšanas tehnikas vadītājs lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt un notīrīt ielu.

Sākoties intensīvai snigšanai, ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ielu tīrīšanu un kaisīšanu sāk pirmās un otrās kategorijas ielās. Prioritārās ielas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi, jo, kā ziņo meteorologi, vakarā gaisa temperatūra pazemināsies un gaidāmi nokrišņi ledus lietus veidā, līdz ar to īsā laikā var veidoties satiksmei bīstams apledojums „melnais ledus”. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Satiksmes departaments atgādina, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Departaments atgādina, ka īpaši sarežģīta un grūti prognozējama situācija uz ceļiem ir laikā, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli grādu.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

 

Foto galerija no nakts ielu tīrīšanas darbiem.

Citi jaunumi