Ziņas medijiem

4. februārī autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas

Saskaņā ar meteorologu prognozēm par gaidāmo intensīvo snigšanu Rīgas pašvaldība noteikusi, ka pirmdien, 4. februārī autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas, jeb tiks ieviestas tā saucamās “puteņa biļetes.”

Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība.

Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis. Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu, kā arī mazinot sabiedriskā transporta kavējumu iespējamību.

Citi jaunumi