Ziņas medijiem

Čaka ielā noteikts atļautā braukšanas ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no šodienas, 22.februāra, Aleksandra Čaka ielā posmā no Ģertrūdes ielas līdz Jorģa Zemitāna tiltam, abos braukšanas virzienos, noteikts atļautā braukšanas ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā (km/h).

Braukšanas ātruma ierobežojums noteikts saistībā ar satiksmei bīstamām bedrēm, kā arī, lai nodrošinātu vienotu braukšanas ātruma režīmu Aleksandra Čaka ielā, ņemot vērā to, ka jau šobrīd inženierkomunikāciju turētāji ir uzsākuši remontdarbus.

Apakšzemes komunikāciju remontdarbi ir pirmais posms seguma atjaunošanas darbiem Aleksandra Čaka ielā. Paredzams, ka SIA „Rīgas ūdens”, AS "Rīgas siltums”, AS “Sadales tīkls”, AS “GASO”, RPA “Rīgas gaisma”, RP SIA “Rīgas satiksme”, SIA “Lattelecom” un citi, darbus veiks līdz pat rudenim. Brauktuves un ietvju segums Aleksandra Čaka ielā pilnībā tiks atjaunots un darbi pabeigti 2020.gada vasarā.

Satiksmes departaments ir uzdevis pilnsabiedrības “Daugavas labā krasta uzturētājs”, kas saskaņā ar līgumu nodrošina transporta būvju ikdienas uzturēšanu, nodrošināt diennakts brauktuves stāvokļa kontroli, lai nekavējoties uzsāktu satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontu.

Februārī Rīgā ir veikts bedru remonts 9 647 kvadrātmetru platībā, kopumā ieguldot 302 013 eiro.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

Citi jaunumi