Ziņas medijiem

Jaunciema gatvē un Viestura prospektā noteikts atļautā ātruma ierobežojums līdz 50 kilometriem stundā

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no rītdienas, 13.februāra, Jaunciema gatvē un Viestura prospektā, abos braukšanas virzienos, noteikts atļautā ātruma ierobežojums līdz 50 kilometriem stundā (km/h), kā arī uzstādītas ceļa zīmes “Ieteicamais ātrums”  - 30 km/h un “Nelīdzens ceļš”.

Braukšanas ātruma ierobežojums noteikts saistībā ar satiksmei bīstamām bedrēm, kas pastiprināti veidojas uz novecojuša asfaltbetona straujas gaisa temperatūras maiņas ietekmē.

Satiksmes ierobežojumi tiks atcelti, pabeidzot avārijas bedru remontu. Rīgas domes Satiksmes departaments informēs par noteiktā braukšanas ātruma ierobežojuma atcelšanu.

Ielu un tiltu bedru remonts notiek visu gadu, taču ziemā tiek labotas tikai avārijas bedres, kas apdraud satiksmes drošību. Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek pielietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums.

Braukšanas apstākļu uzlabošanai, Satiksmes departaments turpina darbu pie ielu, tiltu un satiksmes pārvadu seguma labošanas. Kopumā no 1.janvāra līdz 12.februārim ir salabots segums 12 156 kvadrātmetru platībā, likvidējot avārijas bedres ar aukstā asfalta tehnoloģiju.

Bedru apsekošanu un labošanu veic ielu un tiltu uzturētāji, taču Satiksmes departaments nekavējoties reaģē arī tajos gadījumos, kad par bedrēm ziņo rīdzinieki, piemēram, zvanot uz Satiksmes vadības centra diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

 

 

 

Citi jaunumi