Ziņas medijiem

Rīgas ielās strādā visa pieejamā ielu tīrīšanas tehnika; autovadītāji šodien aicināti izmantot sabiedrisko transportu bez maksas

Rīgā turpinās ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana no sniega un apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Tīrīšanas darbi šorīt uzsākti jau no plkst.2.00 un kopumā strādā 40 tehnikas vienības. Darbi turpinās arī šobrīd.

Satiksme pilsētā ir atbilstoši laika apstākļiem – lēnāka nekā ierasts, bet raita. Atsevišķos maršrutos kavējas sabiedriskais transports, autobusu un trolejbusu reisi kavē līdz 35 minūtēm, savukārt tramvajiem būtisku kavējumu nav.

Meteroloģijas dienesta laika prognoze liecina, ka intensīva snigšana turpināsies līdz pusdienas laikam un sniega segas biezums kopš snigšanas sākuma palielināsies par 14cm. Atgādinām, ka šodien, 4.februārī, autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā var izmantot bez maksas, uzrādot transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība.

Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Kā liecina Satiksmes vadības informācija, autovadītāji ir ņēmuši vērā ieteikumu un savās ikdienas gaitās devušies izmantojot sabiedrisko transportu. Ielās automašīnu skaits ir ievērojami samazinājies.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrīšanas tehnikas vadītājs lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt un notīrīt ielu.

Sākoties intensīvai snigšanai, ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ielu tīrīšanu un kaisīšanu sāk pirmās un otrās kategorijas ielās. Prioritārās ielas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

 

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Tālr. 67012752; 26111123

Citi jaunumi