Ziņas medijiem

Nokrišņu laikā Rīgas iedzīvotāji aicināti pastiprināti ziņot par bedrēm, lielām peļķēm un sniega tīrīšanu

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, otrdien un trešdien būs spēcīga snigšana un brāzmains vējš, kas ievērojami apgrūtinās gājēju un transportlīdzekļu pārvietošanos. Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka darba gatavībā ir visas 50 ziemas tehnikas vienības, kā arī 11 ūdens sūknēšanas mašīnas, kas paredzētas vietām, kur sniega kušanas laikā veidosies lielas peļķes. Tāpat autovadītājiem jāņem vērā, ka, saglabājoties mainīgiem laikapstākļiem un atkusnim mijoties ar salu, uz brauktuvēm var veidoties bedres, īpaši vietās, kur ir nolietots ielas segums. Satiksmes departaments aicina turpmākajās dienās ievērot īpašu piesardzību un ziņot Satiksmes vadības centram (SVC) uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80003600 gan par bedru un lielu peļķu veidošanos, gan arī vietām, kur ir nepieciešama sniega tīrīšana. Pēc zvana saņemšanas uz attiecīgo vietu operatīvi tiks nosūtīti ielu uzturēšanas dienesti.

Intensīva snigšana un spēcīgs vējš sāksies otrdien un saglabāsies līdz pat trešdienai. Šajā laikā ar pilnu jaudu strādās visa ziemas tehnika – 34 ielu brauktuvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, kā arī 16 kompleksās veloinfrastruktūras tīrāmās un kaisāmās mašīnas. Tāpat darbu turpinās arī 11 ūdens sūknēšanas mašīnas, kas tiks sūtītas uz vietām, kur sniega kušanas laikā pastiprināti veidosies lielas peļķes, piemēram, pie gājēju pārejām.

Prioritāri tiks tīrītas maģistrālās ielas, tilti, pārvadi, veloinfrastruktūra un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kam seko mazākas nozīmes jeb rajona ielas. Apgrūtināti braukšanas apstākļi var veidoties visā Rīgas teritorijā, tomēr īpaši sarežģīta izbraukšana tuvāko dienu laikā būs tieši uz mazākas nozīmes ielām. Lūdzam ņemt vērā, ka intensīvas snigšanas laikā ievērojams sniega daudzums uz ielām un veloinfrastruktūras var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī uzreiz pēc brauktuves un veloinfrastruktūras tīrīšanas.

Ja mierīgas snigšanas laikā sniega tīrīšana galvaspilsētas ielās optimāla rezultāta iegūšanai tiek veikta vienu reizi dienā – uzreiz pēc snigšanas beigām, tad paredzēts, ka sniegputeņa laikā brauktuvju un veloinfrastruktūras tīrīšana un apstrāde dienas laikā tiks veikta vismaz trīs reizes. Turklāt paredzēts, ka visas 50 ziemas tehnikas darbu turpinās arī nakts stundās.

Tāpat autovadītājiem jāņem vērā, ka, saglabājoties mainīgai gaisa temperatūrai un atkusnim mijoties ar salu, uz brauktuvēm var veidoties bedres, īpaši vietās, kur ir nolietots brauktuves segums. Spēcīgu nokrišņu laikā bedru pamanīšana var būt īpaši apgrūtināta. Lai bedres mazinātu, tiek veikta to apstrāde ar auksto asfaltbetonu, kura iedarbība ir piemērota ziemas apstākļiem un mainīgai gaisa temperatūrai.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus sniegputeņa laikā ievērot īpašu piesardzību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Savukārt sabiedriskā transporta pasažieriem jārēķinās, ka var veidoties autobusu, trolejbusu un tramvaju kustības novirzīšanās no grafika.

Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu līdz sniegputenis norims.

Par bīstamām situācijām, tostarp bedrēm, lielām peļķēm un sniega tīrīšanu, uz Rīgas ielām un tiltiem aicinām informēt Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Citi jaunumi