Ziņas medijiem

Uz ielām un tiltiem strādā visa ziemas tehnika

Ceturtdien, 11. februārī, Rīgā uz tiltiem, kā arī atsevišķās vietās uz ielām var veidoties ledus. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājiem braukšanas laikā būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt distanci no priekšā braucošajiem, kā arī izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu. Darbu turpina visa pieejamā ziemas uzturēšanas tehnika – kopumā 50 sniega tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

Mainīgos laikapstākļos, kad ilgstoši ir snidzis un gaisa temperatūra turpina saglabāties zem –11oC, nepieciešamais laiks, lai sāls reaģētu un iedarbotos, ir ilgāks. Šādos apstākļos ietves var būt apledojušas un atsevišķās vietās arī uz brauktuvēm var veidoties auto slīdēšana.

Prioritāri tiek tīrīti un apstrādāti tilti, pārvadi, maģistrālās ielas un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kā arī veloinfrastruktūra, kam seko mazākas nozīmes jeb rajona ielas. Vienlaikus šodien darbi turpināsies arī rajona ielās, pastiprināti tīrot mazās ielas Rumbulā, Dārziņos, Šķirotavā, kā arī Sarkandaugavā, savukārt piektdien tīrīšanas mazo ielu tīrīšana turpināsies Jaunciemā, Vecmīlgrāvī, Vecāķos, Mangaļsalā.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus ievērot īpašu piesardzību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par bīstamām situācijām uz Rīgas ielām un tiltiem ieteicams informēt Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Citi jaunumi