Ziņas medijiem

Rīgas ielās strādā visa ziemas uzturēšanas tehnika

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, 10. marta vakarā Rīgā ir gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu par 5 cm, savukārt snigšanas laikā redzamība var būt tikai 100-500 m. Rīgas ielās strādā visa ziemas uzturēšanas tehnika – brauktuvju tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem veic 50 tehnikas vienības. Ņemot vērā, ka ir gaidāmas gaisa temperatūras svārstības un intensīva snigšana mīsies ar atkusni, darba gatavībā ir arī 10 ūdens sūknēšanas vienības.

Redzamība un braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Tādēļ aicinām transportlīdzekļu vadītājus ievērot īpašu piesardzību, ievērot distanci un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu.

Prioritāri tiek tīrīti un apstrādāti tilti, pārvadi, maģistrālās ielas un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kā arī veloinfrastruktūra, kam seko mazākas nozīmes jeb rajona ielas.

Ilgstošas un intensīvas snigšanas gadījumā ievērojams sniega daudzums uz ielām un veloinfrastruktūras var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī īsi pēc brauktuves un veloinfrastruktūras tīrīšanas.

Šādos laika apstākļos aicinām transportlīdzekļu vadītājus savlaicīgi plānot maršrutu, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu, savukārt sabiedriskā transporta pasažieriem jārēķinās ar nelieliem transporta kavējumiem.

Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu līdz snigšanas intensitāte ievērojami mazināsies.

Par bīstamām situācijām uz Rīgas ielām un tiltiem ieteicams informēt Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Citi jaunumi