Ziņas medijiem

Uz Salu tilta satiksmes ierobežojumi būs līdz janvāra vidum

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka saistībā ar remontdarbiem līdz 13.janvārim pagarināti satiksmes ierobežojumi uz Salu tilta posmā no Krasta ielas pārvada līdz Bauskas ielai.

Tāpat kā līdz šim posmā no Krasta ielas pārvada līdz Bauskas ielai tiks slēgtas divas vidējās joslas: viena virzienā uz centru un otra virzienā no centra.

Darbu veicējiem uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu.

Veicot darbus, var tikt pārsniegts pieļaujamais trokšņa līmenis.

Salu tilta otrās kārtas remonts ilgs līdz nākamā gada otrai pusei, un remontdarbi turpināsies arī 2020.gadā.

Darbus veica SIA “Tilts”. Abu tiltu būvniecības izmaksas ir 1, 76 milj. EUR (t.sk. PVN). Kā iepriekš ziņots, šie darbi notiek KF projekta “Salu tilta kompleksa atjaunošana, pārbūve un izbūve, 1.kārta”. Projekta kopējais budžets ir 15 839 697.79 EUR (t.sk. 21% PVN), no tām Kohēzijas fonda līdzfinansējums 85% apmērā no attiecināmām izmaksām, t.i. 9 388 273.13 EUR.

Aktivitātes tiek ieviestas Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” Specifiskā  atbalsta mērķa 6.1.3. “Nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru uz Rīgas maģistrālajiem pārvadiem un novērst maģistrālo ielu fragmentāro raksturu” 6.1.3.1. pasākuma “Rīgas pilsētas integrētas transporta sistēmas attīstība” projekta Nr. 6.1.3.1/16/I/001 “Salu tilta kompleksa atjaunošana, pārbūve un izbūve, 1.kārta” ietvaros.

 

Citi jaunumi