Ziņas medijiem

Eksperimentālā kārtā sešās Rīgas maģistrālajās ielās netiks veikta apstrāde ar pretslīdes materiālu

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no rītdienas, 31.janvāra, eksperimentālā kārtā, sešās Rīgas maģistrālajās ielās netiks veikta brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiālu, bet tās tikai attīrīs no sniega. Eksperiments paredzēts, lai izvērtētu vai ir nepieciešams veikt izmaiņas Rīgas transportbūvju uzturēšanas nosacījumos.

Eksperiments tiks veikts  - Grostonas ielā no Skanstes virsotnēm līdz Mālpils ielai, Krāsotāju ielā, Aizsaules ielā, Kuldīgas ielā no Vīlipa ielas līdz Slokas ielai, Bukaišu ielā, Ropažu ielā no Brīvības ielas līdz Džutas ielai. Lai pievērstu transporta līdzekļu vadītāju uzmanību, minētajās ielās ir uzstādīti informatīvi plakāti ar norādi, ka brauktuves netiek apstrādātas ar pretslīdes materiālu.

Papildus norādām, ka jau līdz šim Rīgā ar pretslīdes materiālu tika apstrādātas tikai maģistrālās pilsētas ielas ar augstu satiksmes intensitāti un sabiedriskā transporta kustību, savukārt mazajās, rajona nozīmes ielās, ikdienā kaisīšana netika veikta, bet nodrošināta caurbraucamība, sniegu šķūrējot.

Pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veica   aptauju “ Rīgas iedzīvotāju uzskati par ielu tīrīšanu ziemā un piemērotāko risinājumu ielu atbrīvošanai no sniega un ledus”. Aptaujas gaitā tika konstatēts, ka 43% iedzīvotāju uzskata, ka uz ielām ir jākaisa  smilts-sāls maisījums, 18% - sāls, 14% - alternatīvi ķīmiski reaģenti, 12% - nevajag kaisīt neko un 13%  nespēja dot konkrētu atbildi. Savukārt par ielu attīrīšanu no sniega -  45% uzskata, ka visas ielas ātri un pilnīgi jāattīra no sniega, nepieciešamības gadījumā atņemot naudu citu pašvaldības funkciju izpildīšanai, savukārt 43% uzskata ka ielas jāattīra iespēju robežās, neatņemot naudu citām jomām.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

 

 

 

Citi jaunumi