Ziņas medijiem

Arī šogad Rīgā turpināsies remontdarbi centra maģistrālajās ielās; tiks uzsākti vērienīgi būvdarbi ES līdzfinansētajos objektos

Rīgas domes Satiksmes departaments 2019.gada būvsezonā jaunu ielu izbūvē, pārbūvē, seguma atjaunošanā un luksoforu objektu būvniecībā plāno ieguldīt 32 miljonus eiro. Tāpat šogad turpināsies un tiks uzsākta arī jaunu ES līdzfinansēto objektu būvniecība, ieguldot vairāk nekā 183 miljonus eiro.

Jau šobrīd būvdarbi turpinās ES līdzfinansētajos objektos - Salu tilta kompleksa pārbūves 2.kārtā un uz Augusta Deglava satiksmes pārvada. Savukārt gada otrajā pusē pakāpeniski tiks uzsākta satiksmes pārvada pār dzelzceļa sliežu ceļiem “Rīga - Skulte” pievadceļiem 1.kārtas izbūve, Jāņa Čakstes gatves izbūve no Vienības gatves līdz Ziepniekkalna ielai (Dienvidu tilta 4.kārta), Austrumu maģistrāles posma “Ieriķu ielas – Vietalvas ielas” izbūve, kā arī lietus ūdens kanalizācijas kolektora no Pērnavas ielas līdz Lāčplēša ielai izbūve un satiksmes organizācijas uzlabošanas pasākumi Daugavas stadionam piegulošajā teritorijā.

Pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma atsākušies būvdarbi luksoforu objektos -  Torņakalna un Ojāra Vācieša ielu krustojumā, Nīcgales ielā 2, Miera un Tallinas ielu krustojumā, Augusta Deglava ielā pie krustojuma ar Lapsu ielu, Kurzemes prospekta un Slokas ielu krustojumā, Prūšu un Rušonu ielu krustojumā, Maskavas ielā pie sabiedriskā transporta pieturvietas “Tīrumi”. Šonedēļ būvdarbi atsāksies arī Eiženijas ielā posmā no Dzirciema ielas līdz Ķiršu ielai un jaunas ielas izbūvē no Lubānas ielas līdz Rīgas pilsētas robežai ar pieslēgumu Garai ielai un SIA “Izoterms” piebraucamajam ceļam Stopiņu novadā. Aprīlī – Lubānas ielas rotācijas aplī.

Savukārt, aprīļa vidū tiks uzsākta satiksmes pārvada pār dzelzceļu pie Brasas stacijas pārbūve, Vanšu tilta kāpņu pārbūve un seguma atjaunošana Krasta ielā posmā no Salu tilta līdz Ogres ielai.

Seguma atjaunošana Bruņinieku ielā, Sporta ielā, Marijas ielā un Aleksandra Čaka ielā tiks uzsākta pēc tam, kad darbus būs beiguši inženierkomunikāciju turētāji.

Tāpat šobrīd tiek gatavota iepirkumu dokumentācija un pēc iepirkuma procedūras noslēgšanās tiks uzsākti pārbūves darbi Krimuldas ielā, Dandāles ielā, uzsākta lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pārbūve Akāciju ielā un caurtekas izbūve Zolitūdes ielā pie Akāciju ielas, kā arī jaunas ar luksoforu regulējamas gājēju pārejas izbūve Mūkusalas ielā pie rotācijas apļa (pie TC “Maxima). Šajā būvsezonā plānots uzsākt Krasta ielas veloceļa izbūvi un veloceļa Centrs - Ķengarags - Rumbula- Dārziņi posma no Dienvidu tilta līdz Ķengaraga ielai izbūvi.

Papildus tam, aprīlī plānots atkārtoti izsludināt iepirkumu par labiekārtojuma elementu uzstādīšanu ielās, kur iepriekšējos gados veikta segumu atjaunošana. Šī projekta ietvaros paredzēts uzstādīt 68 jaunus četru sekciju velostatīvus, 48 solus un iestādīt 31 jaunu koku.

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

Citi jaunumi