Ziņas medijiem

Maskavas ielā izveidots līdz šim sarežģītākais luksoforu objekts Rīgā

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāju uzmanību, ka no nākamās nedēļas, 1.aprīļa, mainīsies satiksmes organizācija Maskavas ielā pie tirdzniecības centra “Akropole”.

Kā ziņo satiksmes organizācijas speciālisti, līdz šim, šis ir tehniski sarežģītākais un apjomīgākais luksoforu objekts Rīgā. Luksoforu objekts konkrētos diennakts laikos atvieglos satiksmes plūsmu Maskavas ielas posmā pie Dienvidu tilta.

Turpmāk autovadītājiem nevajadzēs ik reizi apstāties pirms tramvaja sliedēm, lai nokļūtu uz Dienvidu tilta vai Krasta ielas, jo transportlīdzekļiem luksoforā sarkanais signāls iedegsies tikai pēc tramvaja izsaukuma.

Izbraukšanai no jaunā tirdzniecības centra uz Maskavas ielu ir izbūvētas trīs satiksmes joslas. Luksofora signāls tajā pārslēgsies tikai pēc pieprasījuma un tikai atbilstoši izbraucošo automašīnu faktiskajam skaitam. Luksofori izbraukšanai uz Maskavas ielu nodrošinās “zaļo vilni”, lai ērti varētu izbraukt un šķērsot tramvaja sliedes.

Tāpat no pirmdienas tiks atklāts luksoforu objekts Salaspils ielā, kas nodrošinās izbraukšanu no t/c “Akropole” un no Slāvu ielas, kā arī regulējamas gājēju pārejas pāri Salaspils ielai.

Ņemot vērā objekta sarežģītības pakāpi, satiksmes organizācijas speciālisti pēc luksoforu objekta ieslēgšanas vērtēs un analizēs satiksmi kopumā, lai pēc nepieciešamības un satiksmes plūsmas to varētu koriģēt, kā arī novērst citas tehniskas nianses, ja tādas tiks novērotas.

Satiksmes departaments paredz, ka no 4.aprīļa, kad oficiāli tiks atklāts tirdzniecības centrs, satiksmes intensitāte Maskavas, Slāvu un Salaspils ielu apkārtnē neprognozējami palielināsies, radot satiksmes sablīvējumu.

 

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante
Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Tālr. 67012752; 26111123

Citi jaunumi