Ziņas medijiem

Pēcpusdienā gaidāma intensīva snigšana; autovadītājiem jābūt īpaši piesardzīgiem uz tiltiem un satiksmes pārvadiem

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija, tuvākajās stundās gaidāma vēl intensīvāka snigšana un sniega sega kopš snigšanas sākuma Rīgā sasniegs līdz pat 14 cm. Redzamība snigšanas laikā pasliktināsies līdz 200-500 m. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties atbilstošu ātrumu un drošu distanci.

Līdz ar sniegputeni, Rīgā tika uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana no sniega un apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Darbi turpinās arī šobrīd un kopumā ielās un uz tiltiem strādā 40 tehnikas vienības.

Ņemot vērā šorīt saņemtās sūdzības, ka atsevišķas sniega tīrīšanas tehnikas vienības pa Rīgas ielām esot pārvietojušās ar paceltām sniega tīrīšanas lāpstām. Satiksmes departaments ir pieprasījis no ielu un tiltu uzturētājiem atsevišķos maršrutos GPS pārbaudi, lai pārliecinātos, ka uzturēšanas darbi veikti atbilstoši noteiktajām prasībām.

Sākoties intensīvai snigšanai, ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ielu tīrīšanu un kaisīšanu atsāks pirmās un otrās kategorijas ielās. Prioritārās ielas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā, uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Tālr. 67012752; 26111123

Citi jaunumi