Ziņas medijiem

Smilšu savākšanas laikā Pārdaugavas ielās ierobežos automašīnu apstāšanos un stāvēšanu

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāju uzmanību, ka trīs Pārdaugavas ielās tiks uzstādīti pagaidu apstāšanās un stāvēšanas aizliegumi, lai ielu uzturēšanas dienesti pilnvērtīgi varētu attīrīt brauktuves no ziemas periodā sakrājušajām smiltīm un nogulsnēm.

Jau no šodienas, 25.marta, brīdinošie plakāti par gaidāmajām satiksmes organizācijas izmaiņām tiks uzstādīti Anniņmuižas bulvārī pāra numuru pusē no Bebru ielas līdz Jūrmalas gatvei, Zentenes ielā pāra numuru pusē visā garumā un Kleistu ielā pāra numuru pusē no Anniņmuižas bulvāra līdz Kurzemes prospektam.

Autovadītāji aicināti ievērot šīs pagaidu ceļa zīmes ar apstāšanās un stāvēšanas aizliegumiem, lai ielu tīrāmā tehnika varētu savākt ziemā sakrājušos putekļus un smiltis. Satiksmes ierobežojumi būs īslaicīgi un tie tiks atcelti, tiklīdz ielas tiks attīrītas no smiltīm.

Ik pavasari ielu uzturēšanas dienesti veic ziemā uzkrājušos smilšu savākšanu no ielām un tiltiem. Šobrīd smilšu novākšana un izvešana uzsākta ielās ar intensīvu satiksmi un sabiedriskā transporta kustību. Vispirms tiek savāktas un izvestas smiltis, tad ikdienas uzturēšanas darbu ietvaros attīrītajās ielās tiks veikta tīrīšana izmantojot tehniku ar mitrinātāju.

Rīgā ielu uzturēšanas darbus veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante
Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Tālr. 67012752; 26111123

 

Citi jaunumi