Ziņas medijiem

A.Deglava ielas satiksmes pārvadā konstatētie defekti satiksmi neapdraud, secinājuši eksperti

Pēc Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada būvdarbu apturēšanas, nekavējoties veikta konstatēto defektu, kuru novēršana netika paredzēta pārvada pārbūves būvprojektā, apsekošana un veikts nestspējas aprēķins, lai pārliecinātos par pārvada drošību.

Veiktā būvobjekta tehniskā apsekošana un nestspējas aprēķini bojāto balstu rīģeļiem un kolonnām liecina, ka satiksmes pārvadu pār dzelzceļu A.Deglava ielā var slogot ar transportlīdzekļu satiksmes slodzēm līdz 30 tonnām, tai skaitā sabiedrisko transportu (autobusu un trolejbusu).

Pārvadam nav konstatētas un novērotas balstu nosvēršanās, nosēšanās vai citas deformācijas, kas liecinātu par pārvada vispārējās noturības pazemināšanos. Turklāt, brauktuve ir sašaurināta un atļauta kustība tikai pa divām joslām.

Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti šobrīd aktīvi sadarbojas ar Būvniecības valsts kontroles biroja un Rīgas pilsētas būvvaldes atbildīgajiem speciālistiem, lai izstrādātu padziļinātu būves apsekošanas uzdevumu, uz kura pamata sertificēts, neatkarīgs eksperts veiks pārvadā konstatēto nesošo konstrukciju defektu izpēti, laboratoriskos izmeklējumus, analīzi un aprēķinus, lai sniegtu norādījumus par turpmākajiem veicamajiem pārbūves darbiem.

Patlaban visi būvdarbi uz A.Deglava ielas satiksmes pārvada ir apturēti līdz esošo pārbūves risinājumu izmaiņu izstrādei.

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks uzdevis Satiksmes departamentam  līdz pirmdienai, 15.aprīlim, sniegt informāciju  par ekspertu atzinumu izpildi un priekšlikumus  turpmāk veicamajiem pasākumiem tilta drošai ekspluatācijai.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Citi jaunumi