Ziņas medijiem

Eksperti: Augusta Deglava ielas satiksmes pārvads ir drošs ekspluatācijai, ja transportlīdzekļu masa nepārsniedz 30t; būvdarbus objektā nepieciešams atsākt pēc iespējas ātrāk

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šodien, 30.aprīlī ir sniedzis atbildi uz Būvniecības valsts kontroles biroja 26.aprīļa vēstuli, un iesniedzis jau ceturto SIA “Inženierbūve” izstrādāto Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada tehniskās apsekošanas atzinumu.

Pamatojoties uz SIA “Inženierbūve” tehniskās apsekošanas atzinumu ir veikti šādi secinājumi:

Lai atsāktu ekspluatāciju pārbūves stadijā esošajam satiksmes pārvadam pār dzelzceļu Augusta Deglava ielā, kustībai jānotiek pa divām autotransporta kustības joslām, transportlīdzekļu masa ir jāierobežo līdz 30t un ir jānodrošina satiksmes plūsmas kontrole, lai garantētu 30t masas zīmes ievērošanu.

Savukārt, lai turpinātu būvdarbus, atbilstoši atzinumos konstatētajam, ir nepieciešams izstrādāt projekta risinājuma izmaiņas. Ņemot vērā to, ka būvdarbi jau ir uzsākti un konstrukcijas ir daļēji atsegtas, lai ārējo apstākļu ietekmē nesošajās  konstrukcijās nesamazinātos vispārējā noturība, nepieciešams iespējami ātri tos atsākt. Atsevišķu būvdarbu veikšanai nepieciešams veikt siju galu pagaidu atbalstīšanu uz turām.

Foto: LETA

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

Citi jaunumi