Ziņas medijiem

Ieviestas jaunas sabiedriskā transporta joslas

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka ņemot vērā to, ka Valsts policija 25.aprīļa rītā slēdza transportlīdzekļu satiksmei Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu, lai būtiski uzlabotu sabiedriskā transporta kustību, tiek ieviestas sabiedriskā transporta joslas vairākos ielu posmos.

Nīcgales ielā posmā no Augusta Deglava ielas līdz Dzelzavas ielai abos braukšanas virzienos ir ierīkotas sabiedriskā transporta joslas. Papildus tam, ir dota iespēja sabiedriskajam transportam veikt kreiso manevru no Nīcgales ielas uz Augusta Deglava ielu no vidējās braukšanas joslas.

Dzelzavas ielā posmā no Gustava Zemgala gatves līdz Vaidavas ielai labā malējā joslā ir ierīkota sabiedriskā transporta josla, savukārt kreisajā joslā ir uzstādītas apstāšanās aizlieguma zīmes.

Vaidavas ielā ir veikta sabiedriskā transporta joslas nodalīšana ar fiziskiem šķēršļiem – vadstatņiem – lai liegtu iespēju autovadītājiem aizņemt sabiedriskā transporta joslu, bloķējot sabiedriskā transporta kustību.

Tāpat tuvākajā laikā plānots veikt satiksmes organizācijas izmaiņas arī Vaidavas un Ieriķu ielas krustojumā – ļaujot sabiedriskajam transportam veikt kreiso manevru uz Ieriķu ielu no labās malējās joslas.

Norādām, ka Augusta Deglava ielas satiksmes pārvadu darba dienās šķērsoja 1148 sabiedriskā transporta reisi, pāri pārvadam ik dienu pārvadājot vairāk nekā 54 tūkstošus pasažieru.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

 

Foto: LETA

Citi jaunumi