Ziņas medijiem

Rīgas domes vadība tiksies ar transportbūvju ekspertiem pie Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada

Otrdien, 23.aprīlī, plkst.9.00 Rīgas domes vadība, Satiksmes departamenta un Rīgas pilsētas būvvaldes speciālisti tiksies ar Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada atbildīgajiem būvniekiem AB “Kauno tiltai”, būvprojekta autoriem SIA “Inženierbūve”, lai klātiene iepazītos ar pārvada tehnisko stāvokli un principiem, kā tika izvērtēta pārvada drošība satiksmei.

Pasākumā aicināti piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Pulcēšanās vieta: Braslas ielā 24, zem Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada, pie uzņēmuma “Severstal Distribution”. Pēc pārvada apskates Rīgas domes un Satiksmes departamenta vadība atbildēs uz žurnālistu jautājumiem.

Jau iepriekš ziņots, ka, veicot Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada balstu remontdarbus, tika atklāti defekti, kuru novēršana netika paredzēta pārvada pārbūves būvprojektā. Objektā būvdarbi tika apturēti līdz esošo pārbūves risinājumu izmaiņu izstrādei.

Lai gūtu pārliecību, ka pārvads ir drošs ekspluatācijai, būvprojekta autors SIA “Inženierbūve” veica nepieciešamos mērījumus un aprēķinus, un tehniskās apsekošanas ziņojumā norādīja, ka nesošajām konstrukcijām nav vērojamas balstu nosvēršanās, nosēšanās vai citas deformācijas, kas liecinātu par būves vispārējās noturības pazemināšanos. Būvprojekta autors ir atzina, ka, ierobežojot transporta līdzekļu satiksmes slodzi līdz trīsdesmit tonnām, - objekts ir drošs ekspluatācijai.

Satiksmes departamenta speciālisti, sadarbojoties ar Būvniecības valsts kontroles biroja un Rīgas pilsētas būvvaldes atbildīgajiem speciālistiem, ir izstrādājuši būves ekspertīzes uzdevumu, uz kura pamata sertificēts, neatkarīgs eksperts veiks būves apsekošanu, nepieciešamos mērījumus un esošā būvprojekta risinājumu pārbaudi. Pēc eksperta atzinuma saņemšanas atbildīgās institūcijas pieņems lēmumu par tālāko rīcību.

Informāciju sagatavoja:
Una Ahuna-Ozola, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Tālr. 67012703; 29584470

Citi jaunumi