Ziņas medijiem

Starptautiski atzīti eksperti diskutēs par Rīgas pilsētas mobilitātes izaicinājumiem un iespējām

26.aprīlī Rīgas dome rīko starptautisku semināru par mobilitātes izaicinājumiem un iespējām Rīgas pilsētā "Riga Agenda 2030", kur vienkopus pulcēs vietējos un starptautiskos ekspertus - arhitektus, pilsētplānotājus, mobilitātes ekspertus, studentus, medijus un nevalstiskās organizācijas. Pasākums būs atvērts visiem interesentiem, iepriekš reģistrējoties, un būs skatāms arī tiešraidē Riga.lv.

Lai efektīvi risinātu modernas pilsētvides izaicinājumus un problēmas, 2018.gada vidū Rīgas dome uzsāka darbu pie “Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmas” izstrādes, kuras mērķis ir nodrošināt sistemātisku un plānveidīgu pieeju Rīgas pilsētas ilgtspējīgas attīstības un integrētas transporta sistēmas plānošanas un īstenošanas veicināšanā. 2018.gada augustā Rīgas dome parakstīja sadarbības memorandu ar dāņu arhitektu un pilsētplānotāju Jānu Gēlu (Jan Gehl) un viņa biroju Gehl Architects, lai, balstoties uz konkrētiem pētījumiem un rekomendācijām, izstrādātu kvalitatīvu un uz cilvēku orientētu publisko ārtelpu.

“Riga Agenda 2030” pasākuma ietvaros tiks diskutēts par to, kā veicināt sabalansētu pilsētas teritorijas izmantošanu un plānošanu. Par mobilitātes tendencēm pasaulē stāstīs vadošais pilsētvides dizainers un mobilitātes eksperts Mikaels Kolvils-Andersens (Dānija), Gēla arhitektu biroja (Gehl Architects) pārstāvis Andreas Rohls prezentēs starpziņojumu par Rīgas transporta sistēmas ilgtspējīgas mobilitātes rīcības programmas izstrādes rezultātiem, kā arī starptautiskie eksperti dalīsies pieredzē par efektīvākajiem risinājumiem transporta un sastrēgumu problēmu risināšanai.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks akcentē, ka Rīgā pilsētvides uzlabošanai jau ir paveikts daudz – veikti vērienīgi centra ielu remontdarbi, ieviešot mūsdienīgus pilsētvides risinājumus. “Mūsu mērķis ir uzlabot pilsētas infrastruktūru, padarot to pievilcīgu ikvienam satiksmes dalībniekam, aicinot arī izmantot daudzveidīgus pārvietošanās līdzekļus. Piesaistot starptautiskus ekspertus un apkopojot citu pilsētu pieredzi, mums ir iespēja izveidot Rīgu par modernu Eiropas metropoli.”

“Riga Agenda 2030” ietvaros klātesošie un sabiedrība tiks iepazīstināta ar Rīgas ilgtspējīgas mobilitātes Īstermiņa rīcības programmas atzinumu, kas kalpos par pamatu tālākiem soļiem konkrētām aktivitātēm, lai nodrošinātu cilvēku un komercdarbības vides mobilitāti, teritoriju sasniedzamību, objektu pieejamību un labāku dzīves kvalitāti.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs uzsver, ka Īstermiņa rīcības programmas izstrādes procesa laikā loģiskā un tiešā veidā aplūko un sniedz iespējamos risinājumus ilgtspējīgas mobilitātes sistēmas izveidei. Tai ir ļoti būtiska loma Rīgas nākotnē. Programma tiek veidota kompleksi ar dažādiem risinājumiem un kritērijiem, kas skar iedzīvotāju mobilitāti, cilvēkiem pieejamu pilsētvidi un ērtu sabiedriskā transporta pieejamību.

Pasākums norisināsies Latvijas Universitātes Zinātņu mājā (Jelgavas ielā 3).

Ņemot vērā,  ka vietu skaits ir ierobežots, reģistrācija pasākumam ir obligāta. Reģistrācijas links>>

Citi jaunumi