Ziņas medijiem

Blaumaņa ielu uz dienu atvēlēs gājējiem un velobraucējiem

Turpinot mobilitātes eksperimentu, jau 1.februārī Blaumaņa iela visā garumā tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm.

Blaumaņa ielas iedzīvotājiem, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, aicināti jau laicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz plkst.10 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20. Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot blakus esošajās ielās maksas stāvvietās bez maksas.

Uzņēmēji aicināti šo pilsētas iniciatīvu atraktīvi izmantot kā iespēju savā labā, veicinot uzņēmējdarbību. Kā liecina aptaujas dati pēc Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta, vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa pieauga pat līdz 30%.

Kā jau Rīgas dome iepriekš informēja, katra mēneša pirmajā sestdienā tiks slēgta privātajam transportam kāda no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt Rīgas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību.  

Pirmā iela, ko slēdza privātajam transportam bija Tērbatas iela, ko atzinīgi novērtēja ne tikai uzņēmēji, bet arī iedzīvotāji. Tūkstošiem cilvēku atnāca vienkārši apskatīties ielu pat janvārī, kas laika apstākļu ziņā nav tas pateicīgākais mēnesis, un neskatoties uz to, ka nekādi īpaši pasākumi netika organizēti. Kā novēroja klātesošie, visvairāk ielas slēgšanu novērtēja ģimenes ar maziem bērniem, tāpat liela daļa apmeklētāju bija ieradušies ar saviem mājdzīvniekiem.


Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante
Rīgas domes Satiksmes departamenta 
Sabiedrisko attiecību vadītāja

Citi jaunumi