Ziņas medijiem

Veiks Vanšu tilta speciālo inspekciju; vantīs strādās alpīnisti

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka nākamās nedēļas laikā Vanšu tiltam tiks veikta speciālā inspekcija, piesaistot alpīnistus. Alpīnisti līdz pat 10.februārim veiks visu vanšu sistēmas inspekciju, rāpjoties vantīs, un veicot arī pilona inspekciju.

Tilta apsekošanas un inspekcijas laikā satiksme uz tilta netiks ierobežota vai slēgta, tomēr autovadītājiem jāņem vērā, ka uz sadalošās joslas atradīsies speciālisti ar specializētu apģērbu un aprīkojumu.

Šādas inspekcijas transportbūvēm jāveic reizi piecos gados, lai noteiktu tilta nestspēju un ilgmūžību. Inspekcijas veic kvalificēti un pieredzējuši tiltu inženieri un speciālisti.

Inspekcijas laikā veiks detalizētu visu konstrukciju apsekošanu, nestspējas aprēķinus, tajās ievērtējot slodzes – pašsvars, ikdienas satiksmes slodze, gājēju slodze, projekta slodze, kustīgo slodžu dinamiskā iedarbība utt.

Rīgā kopumā ir 35 tilti, 60 satiksmes pārvadi un estakādes, 16 gājēju tilti un pārvadi, 27 tuneļi. Satiksmes departaments iecerējis šogad šādas speciālās inspekcijas veikt 60 objektos uz tiltiem un satiksmes pārvadiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante
Rīgas domes Satiksmes departamenta
Sabiedrisko attiecību vadītāja

Citi jaunumi