Ziņas medijiem

Pavasara uzkopšanas darbu laikā vairāk nekā 1000 km garumā no Rīgas ielām izvesti dubļi un smiltis

Ielu uzturēšanas dienesti kopumā no Rīgas ielām, tiltiem un satiksmes pārvadiem savākuši ziemā sakrājušās smiltis un dubļus vairāk nekā 1000 km garumā. Primāri smilšu novākšana un izvešana tika uzsākta ielās ar intensīvu satiksmi un sabiedriskā transporta kustību.

Gar brauktuves malām smiltis un dubļi vispirms tika savākti ar lāpstu un specializēto tehniku, iesaistot 43 tīrīšanas vienības. Tagad darbu attīrītajās ielās uzsāks specializētās tehnikas ar mitrinātāju.

Ielu uzturēšanas dienestu darbs turpinās, tiks uzsākta arī  mazākas nozīmes ielu tīrīšana. Iedzīvotājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, proti, īslaicīgiem apstāšanās aizliegumiem, lai dienesti varētu pēc iespējas ātrāk brauktuves attīrīt no smiltīm un nogulsnēm.

Tāpat darbs turpinās pie apauguma jeb augsnes likvidēšanas brauktuvju malās. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu ūdens novadīšanu no ielas brauktuves seguma, kur nav lietus ūdens kanalizācijas.

Apaugums veidojas ilgstošā laika periodā, kad gar ielas malām sakrājušās smiltis, koku lapas, zari sablīvējas, radot augstāku augsnes kārtu, tādējādi traucējot ūdens novadīšanu. Ļoti ilgā laika periodā augsne var pārņemt arī daļu no brauktuves seguma, savukārt ūdenim ilgstoši uzkrājoties uz brauktuves tiek bojāts jebkura veida segumu, tāpēc apaugumu pavasarī nepieciešams likvidēt.

Rīgā ielu uzturēšanas darbus veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

 

Citi jaunumi