Ziņas medijiem

Satiksmes departaments samazinājis nomas maksu astoņiem komersantiem sakarā ar COVID-19 izplatību

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pamatojoties uz Ministru Kabineta 02.04.2020. noteikumiem Nr.180 “Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar COVID-19 izplatību”, ārkārtējās situācijas dēļ grūtībās nonākušajiem komersantiem sniegs atbalstu, atbrīvojot vai samazinot nomas maksu par nekustamo īpašumu nomu. 

Satiksmes departaments, pamatojoties uz nomnieka-komersanta atbilstību noteiktajiem kritērijiem un komersanta iesniegumiem jau ir samazinājis nomas maksu pieciem komercsektora nomniekiem, savukārt viens komersants atbrīvots no nomas maksas samaksas. Samazinātā nomas maksa piemērota sekojošiem komersantiem: SIA “TISE”, SIA “”Baltic media line” , IK “GN Laiks”,  SIA “Milleniums”, SIA “Kafe serviss” un Arkādijam Brokānam. Savukārt komersants SIA “Jaunā Vecrīga” un SIA “Riga River Tour”  ir atbrīvotas no līgumā noteiktās nomas maksas samaksas.

Klientu atbalsts ārkārtas situācijā šobrīd ir viena no svarīgākām departamenta prioritātēm - intensīvi strādājam, lai iespējami ātri sniegtu  visu iespējamo atbalstu mūsu nomniekiem, kuri nonākuši grūtībās. Turpināsim skatīt esošos un no jauna saņemtos pieteikumus, aicinot nomniekus precizēt nepieciešamo informāciju atbalsta izvērtēšanai.

Sīkāka informācija: http://www.rdsd.lv/jaunumi/2020/05/par-nomas-maksas-atbrivojuma-vai-samazinajuma-piemerosanu-sakara-ar-covid-19-izplatibu

 

 

Citi jaunumi