Ziņas medijiem

Uz Jorģa Zemitāna tilta noteikts maksimāli atļautā ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no šodienas, 5.februāra, uz Jorģa Zemitāna tilta, abos braukšanas virzienos, noteikts maksimālā atļautā ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā (km/h), kā arī uzstādīta ceļa zīme “Nelīdzens ceļš”. Braukšanas ātruma ierobežojums noteikts saistībā ar satiksmei bīstamām bedrēm, kas uz tilta veidojas straujas gaisa temperatūras maiņas ietekmē.

Satiksmes departaments ir uzdevis pilnsabiedrības “Daugavas labā krasta uzturētājs”, kas saskaņā ar līgumu nodrošina transporta būvju ikdienas uzturēšanu, nodrošināt pastiprinātu diennakts Jorģa Zemitāna tilta brauktuves stāvokļa kontroli, lai nekavējoties veiktu satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontu.

Satiksmes ierobežojumi tiks atcelti, pabeidzot avārijas bedru remontu. Satiksmes departaments informēs par noteiktā braukšanas ātruma ierobežojuma atcelšanu.

Jorģa Zemitāna tilta visu konstrukciju speciālā inspekcija ir veikta 2018.gada vasarā. Inspekcijas tehniskās  atskaites slēdzienā noteikts, ka tilta nestspējas stāvoklis ir apmierinošs. Tomēr ņemot vērā konstatēto vizuālo defektu apjomu tiek rekomendēta tilta atjaunošana vai pārbūve trīs gadu laikā.

Satiksmes departaments šobrīd ir uzsācis iepirkuma dokumentācijas sagatavošanu, lai izsludinātu iepirkumu par projekta dokumentācijas izstrādi Jorģa Zemitāna tilta pārbūvei. Pārbūves darbi tiks veikti pēc projekta dokumentācijas izstrādes un saskaņošanas, orientējoši 2021.gadā.

Līdz pārbūves darbu uzsākšanai, Satiksmes departaments, lai novērstu satiksmei bīstamas situācijas, ikdienas uzturēšanas darbu ietvaros veicis atsevišķu tilta konstrukciju remontdarbus - Jorģa Zemitāna  tilta betona konstrukcijām ir veikta aizsargslāņa nokalšana  kāpņu zonās, kur pastāv tā atdalīšanās risks, veikta kāpņu korodējušo metāla nosedzošo konstrukciju demontāža, un ir veikta to zemtilta zonu daļu, kur pastāv drošības apdraudējuma risks, nožogošana. 2018.gada maijā drošības palielināšanai uz tilta kāpnēm uzstādītas pagaidu margas, kas nepieļauj gājēju piekļūšanu esošajām margām.

 

Informāciju sagatavoja:
Una Ahuna-Ozola,Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Tālr. 67012703

 

Citi jaunumi