Ziņas medijiem

Torņakalnā slēgs satiksmi viaduktā pār dzelzceļu Altonavas ielā; būs izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos

Iespējamas bīstamības dēļ naktī uz piektdienu, 5. aprīli, Torņakalnā slēgs transporta un gājēju satiksmi viaduktā pār dzelzceļu Altonavas ielā, posmā no Tēriņu ielas līdz O. Vācieša ielai. Sabiedriskā transporta kustība tiks novirzīta pa citu maršrutu. Par tālāko tilta ekspluatāciju lēmumu pieņems pēc padziļinātas ekspertīzes veikšanas.

1910. gadā būvētajam pārvadam pārbaudes laikā konstatēta iespējama bīstama deformācija. Ņemot vērā, ka pār tiltu ir ievērojama satiksmes plūsma, kursē arī autobusi un apakšā esošais dzelzceļš rada papildu vibrācijas, nolemts pagaidām kustību pār tiltu slēgt līdz speciālas un padziļinātas inspekcijas veikšanai.

Tilts atrodas plānotajā “Rail Baltica” trasē, kuras būvniecības laikā novecojušo pārvadu bija paredzēts nojaukt.

Altonavas dzelzceļa pārvada slēgšanas dēļ tiks veiktas izmaiņas 25., 55. un 56. maršruta autobusu satiksmē:

25. maršruta autobusu kustību organizēs:

55. maršruta autobusu kustību organizēs:

56. maršruta autobusu kustību organizēs:

 

Saistībā ar Torņkalnā slēgto satiksmi viaduktā pār dzelzceļu Altonavas ielā ir nelielas izmaiņas divu reģionālo autobusu maršrutu reisu izpildē Rīgas teritorijā. Izmaiņas skars maršrutu nr. 5433 Rīga–Jaunmārupe un maršrutu nr. 5435 Rīga–Mārupe.

Slēgtā viaduktu autobusi minētajos maršrutos Rīgā apbrauks pa Liepājas ielu un Kārļa Ulmaņa gatvi. Uz nenoteiktu laiku minētajos maršrutos nevarēs izmantot pieturu Ārlavas iela.

 

Autors: Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļa

Citi jaunumi