Ziņas medijiem

Nakts stundās Ģenerāļa Radziņa krastmalā ieviesīs papildus satiksmes ierobežojumus

Turpinoties būvdarbiem Ģenerāļa Radziņa krastmalā, no ceturtdienas, 15. februāra,  ieviesīs jaunus satiksmes ierobežojumus. Turpmāk nakts stundās no plkst. 21.00 līdz 6.00 satiksmei būs atvērta viena braukšanas josla katrā virzienā. 

Šobrīd būvdarbu zonā Ģenerāļa Radziņa krastmalā pie Dzelzceļa tilta ir ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas, kas ierobežo transportlīdzekļu satiksmi kreisajā brauktuves joslā abos braukšanas virzienos. Savukārt no 15. februāra nakts stundās transportlīdzekļu satiksmi ierobežos vēl divās joslās, tādējādi satiksmei katrā braukšanas virzienā nodrošinot pa viena braukšanas joslai. 

Tādējādi dienas laikā satiksmei katrā virzienā būs atvēlētas divas braukšanas joslas, bet naktī - pa vienai joslai katrā virzienā. Pēc būvnieka sniegtās informācijas, plānots, ka šādi ierobežojumi būs spēkā četras naktis februārī un trīs martā, par ko tiks ziņots arī atsevišķi.

Satiksmes izmaiņu karte.

Būvniecības ietvaros ar laiku Ģenerāļa Radziņa promenādē tiks ieviestas izmaiņas arī gājēju kustībā.  Pašvaldība norāda, ka ievērojamas izmaiņas satiksmē Ģenerāļa Radziņa krastmalā būs spēkā ilgstoši, tādēļ rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti savlaicīgi plānot maršrutus, iespēju robežās ieplānot ceļā pavadīto papildus laiku, kā arī ievērot satiksmes kārtību būvdarbu laikā. Aktuālā informācija par jaunām vai papildus satiksmes organizācijas izmaiņām tiks sniegta atsevišķi, publicējot pašvaldības mājaslapas sadaļā satiksmes ierobežojumi.

Jau ziņots, ka atbilstoši plānotajam darbu grafikam no šī gada 5. februāra Ģenerāļa Radziņa krastmalā ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas. Izmaiņas ieviestas, lai “Rail Baltica” Rīgas Centrālā mezgla būvnieks pilnsabiedrība “BERERIX” un pasūtītājs “Eiropas Dzelzceļa līnijas” varētu izbūvēt tiltu, kas sāksies pie Maskavas ielas un beigsies pie Mūkusalas ielas, šķērsojot Daugavu, Zaķusalu un Mazo Daugavu. Izbūvētais tilts nodrošinās ne tikai dzelzceļa satiksmi, bet arī jaunu un ērtu Daugavas labā un kreisā krasta savienojumu gājējiem un velobraucējiem.

 

Autors: Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļa

 

Citi jaunumi