Ziņas medijiem

No janvāra būtiskas izmaiņas Rīgas satiksmes apkalpotajā sabiedriskā transporta autobusu kustībā un maršrutos

RP SIA "Rīgas satiksme" informē, ka no 1. janvāra uzņēmums mainīs sabiedriskā transporta autobusu kustību un maršrutus. Izveidoti divi jauni un pagarināti četri esošie maršruti, divi piepilsētas autobusi iekļauti pilsētas maršrutu tīklā. Trīs autobusu maršruti slēgti, divos no tiem nodrošinot alternatīvas. 12. maršruta autobusi turpmāk kursēs pa Dienvidu tiltu. Savukārt četri autobusu maršruti tiek pārdēvēti. Tāpat "Rīgas satiksme", lai primāri nodrošinātu pilsētas maršrutu tīkla apkalpošanu un saistībā ar Sabiedriskā transporta likumu, turpmāk neveiks pārvadājumus vienpadsmit vietējās nozīmes reģionālajos maršrutos. 

Kā informē RP SIA "Rīgas satiksme", ar izmaiņām drīzumā varēs iepazīties mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001919. Tāpat jaunie kustību grafiki tiks izvietoti pieturvietās šā mēneša beigās. 

No 1. janvāra tiks pagarināts 19. autobusu maršruts – turpmāk tas iebrauks Bukultos. 10. autobusa maršruts tiks pagarināts līdz Jaunmārupei, savukārt 13. autobusa maršruts tiks pagarināts līdz Babītes stacijai. 16. autobusu maršruta reisi tiks organizēti līdz Garkalnes Muceniekiem. 

12. autobusu maršruts Abrenes iela – kooperatīvs „Ziedonis” tiks novirzīts pa Dienvidu tiltu, un tas turpmāk kursēs pa Krasta ielu.

23. maršruta autobusi neveiks pagriezienu uz Katlakalnu. 

Tiks veidoti jauni autobusu maršruti – 32. (Abrenes iela (pa Akmens tiltu)--Piņķi) un 34. (Pļavnieki--Saulīši). 

Darba dienu kustības sarakstos izmaiņas veiktas 1., 8., 44., 22., 29., 30. autobusu maršruta kustības grafikā, kā arī 29. autobusu maršrutam brīvdienu kustības grafikā.

No 1. janvāra tiks slēgti šādi autobusu maršruti – 24a. , 22a. un 17. autobusu maršruts. Tiem pasažieriem, kuri ikdienā izmanto 17. autobusu maršrutu Abrenes iela – Atpūtas centrs „Lido” , tiks piedāvāta alternatīva - izmantot 12. autobusu maršrutu, kas turpmāk kursēs pa Krasta ielu. Ņemot vērā to, ka tiks slēgts 22a. autobusa maršruts, 22. autobusa maršrutā Abrenes iela - Lidosta tiks palielināts reisu skaits.
Pārdēvēti šādi autobusu maršruti - 22b. par 35. autobusu maršrutu, 3a. par 54. autobusu maršrutu, 853 par 55. autobusu maršrutu un 863. par 43. autobusu maršrutu.
Pilsētas maršrutu tīklā tiks iekļauti arī autobusu maršruti, kuri apkalpo Jaunmārupi, Saulīšus un Bukultus, kā arī Skulti un Piņķus.

No 1. janvāra Rīgas satiksme neapkalpos šādus vietējās nozīmes reģionālo maršrutu autobusus 826., 827., 829., 830., 831., 835., 843., 844., 852., 859., 991.

Kā jau iepriekš informēts, izmaiņas no 1. janvāra veiktas arī Rīgas satiksmes apkalpotā elektrotransporta kustībā. "Rīgas satiksmes" apkalpotajā autobusu pārvadājumu apjomā veiktas būtiskākas izmaiņas, tostarp saistībā ar Sabiedriskā transporta likumu, kas nosaka, ka Rīgas pilsētas maršrutu tīklā iekļaujami maršruti, kas neiziet 15 km ārpus Rīgas administratīvajām robežām. Izmaiņas sabiedriskā transporta autobusu kustībā un maršrutos apstiprinātas ar Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas lēmumu.

Citi jaunumi