Ziņas medijiem

Vai zini kāda izskatās velo mandala?

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros šodien, 17. septambrī, pie tirdzniecības centra ALFA apvienosies aktīvie velobraucēji, lai iepazīstinātu ar jaunu grafisku velo mandalu.

Velo mandala simbolizēs kopību, drošību, kā arī harmonisku satiksmi pilsētā. Idejas autori ir Latvijas Veclaiku divriteņu kluba biedri, kuri ar velo mandalu vēlas uzrunāt satiksmes dalībniekus: kājāmgājējus, velosipēdistus un transporta līdzekļu vadītājus.

Kā pauž Toms Ērenpreiss, pilsētas ielās arvien vairāk parādās velobraucēji un  ikdienas steigā mēs viens otru nepamanām vai arī nerēķināmies ar satiksmes dalībniekiem. Šī ir lieliska iespēja apvienoties un veicināts savstarpēju toleranci starp velobraucējiem, autovadītājiem un gājējiem.

Velo mandalas zīmēšana uz ielas notiks pie tirdzniecības centra Alfa plkst. 13.00.
Eiropas Mobilitātes nedēļa Rīgā jau notiek desmito gadu no 16.-22. septembrim un to rīko Rīgas domes Satiksmes departaments. Mobilitātes nedēļas ietvaros plānojas dažādi pasākumi un aktivitātes pilsētā aktīva dzīvesveida popularizēšanai.

Šā gada Eiropas Mobilitātes nedēļas  galvenā tēma ir „Alternatīva mobilitāte”, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību transporta ietekmei uz cilvēka veselību un dzīves kvalitāti. Pasākumus organizē Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, Ceļu satiksmes drošības direkciju un veloaktīvistiem.

Citi jaunumi