Ziņas medijiem

Savāktas un izvestas smiltis no Rīgas ielām; ielu uzturēšanas dienesti uzsāk darbu vasaras režīmā

Brauktuvju attīrīšana no smiltīm un nogulsnēm maģistrālajās ielās ir pabeigta un uzsākta ielu regulāra tīrīšana ar specializēto mitrināšanas tehniku. Kopumā smiltis un dubļi savākti no ielām 1400 km garumā.

Ielu brauktuvju tīrīšana tiks uzsākta ar specializēto tehniku, kas aprīkota ar vakuuma putekļu novākšanas iekārtām, lai likvidētu mazo putekļu daļiņu nosēdumus uz brauktuves. Brauktuvju tīrīšana regulāri tiks nodrošināta maģistrālajās Rīgas ielās un ielās, kur kursē sabiedriskais transports, kopumā 1245 km garumā. Centra rajonā – katru dienu, pārējā Rīgas teritorijā trīs reizes nedēļā.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta ielu tīrīšanai vasaras sezonā,  kad ilgstošos beznokrišņu periodos, kad lietus nav lijis vairāk kā piecas dienas, tiks veikta ielu brauktuvju laistīšana ielās ar lielu gājēju intensitāti.

Ielu uzturēšanas dienesti aktīvi turpina darbu pie apauguma jeb augsnes likvidēšanu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu ūdens novadīšanu no ielas brauktuves seguma, kur nav lietus ūdens kanalizācijas. Apaugums veidojas ilgstošā laika periodā, kad gar ielas malām sakrājušās smiltis, koku lapas, zari sablīvējas, radot augstāku augsnes kārtu, tādējādi traucējot ūdens novadīšanu. Ļoti ilgā laika periodā augsne var pārņemt arī daļu no brauktuves seguma, savukārt ūdenim ilgstoši uzkrājoties uz brauktuves tiek bojāts jebkura veida segumu, tāpēc apaugumu pavasarī nepieciešams likvidēt.

Rīgā ielu uzturēšanas darbus veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Citi jaunumi