Ziņas medijiem

Atcelti “Rimi” Rīgas maratona laikā paredzētie satiksmes ierobežojumi

Ņemot vērā, ka ar Ministru kabineta lēmumu ir atcelti 10. un 11. oktobrī plānotie “RIMI” Rīgas maratona pasākumi, tiek atceltas arī nedēļas nogalē paredzētās satiksmes izmaiņas un ierobežojumi, tostarp autosatiksmei ir atvērta 11. novembra krastmala, savukārt sabiedriskais transports nedēļas nogalē kursēs atbilstoši ierastajam grafikam.

Vienlaikus iedzīvotājiem jārēķinās, ka nedēļas nogalē asfaltēšanas darbu dēļ jebkurā gadījumā tiks slēgts Čaka un Marijas ielu posms no Stabu līdz Merķeļa ielai. Sagatavošanas darbi, kas satiksmi būtiski neietekmēs, tiks sākti jau 9. oktobrī no pulksten 22:00, bet minētais ielas posms satiksmei tiks slēgts no pulksten 00:00. Ielas asfaltēšanas darbi tiks pabeigti svētdien līdz pulksten 05:30, kad sāks kursēt pirmie sabiedriskā transporta līdzekļi un iela tiks atvērta visiem.

Piektdien, 9. oktobrī no pulksten 22:00 notiks sagatavošanas darbi, kas ietver aku lūku atskaldīšanu, gruntēšanu un tehnikas sagatavošanu, savukārt sestdien, 10 oktobrī, no 00:00 līdz 05:00 asfaltēšanas darbi tiks veikti no Stabu ielas līdz Blaumaņa ielai.

Tāpat sestdien dienas laikā tiks veikti sagatavošanas darbi asfaltēšanai posmā no Blaumaņa ielas līdz Merķeļa ielai (frēzēšana, aku atkalšana un krustojumu pieslēgumu izbūve), bet vakarpusē minētajā posmā sāksies asfaltēšanas darbi. Tie noslēgsies svētdienas rītā, 11. oktobrī, pulksten 05:30, kad iela tiks atvērta satiksmei.

Asfaltēšanas darbu laikā aptuveni uz stundu tiks slēgti šķērsojamo ielu krustojumi, bet katrā šķērsojamajā ielā tiks nodrošināti satiksmes regulētāji, kas novirzīs plūsmu uz apbraucamajām ielām. Asfaltēšanas darbu laikā A. Kalniņa un Pērses ielas tiks pārveidotas par divvirzienu kustības ielām, bet Stabu ielai ierobežojumi nav paredzēti.

Gadījumā, ja sliktu laikapstākļu dēļ asfaltēšanas darbus nebūs iespējams veikt, asfaltēšana notiks svētdien, 11. oktobrī, no pulksten 22:00 līdz pirmdienas rīta pulksten 03:00. Šajā gadījumā Marijas ielas un Čaka ielas posms līdz Stabu ielas krustojumam satiksmei tiks atvērts satiksmei līdz pulksten 05:00.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iepazīties ar satiksmes ierobežojumiem un savlaicīgi plānot maršrutu.

Neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz Satiksmes vadības centra bezmaksas informatīvo tālruni: 80003600.

Citi jaunumi