Ziņas medijiem

No 6. novembra Biķernieku un Lielvārdes ielu krustojumā paredzētas satiksmes organizācijas izmaiņas

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no šī gada 6. novembra Biķernieku un Lielvārdes ielu krustojumā, kā arī Biķernieku un Ieriķu ielu krustojumā tiks veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas. To mērķis ir uzlabot satiksmes drošību un atvieglot minēto krustojumu šķērsošanu.

Biķernieku un Lielvārdes ielu krustojumā tiks aizliegta kreisā pagrieziena veikšana no Biķernieku ielas uz Lielvārdes ielu (braucot virzienā no Biķernieku meža puses), kā arī tiks ierīkotas trīs braukšanas joslas Biķernieku ielā, braucot virzienā uz centru (viena braukšanai pa labi, viena taisni un viena pretējā virziena josla).

Savukārt Biķernieku un Ieriķu ielu krustojumā tiks aizliegta labā pagrieziena veikšana no Ieriķu ielas uz Lielvārdes ielu (braucot virzienā no Biķernieku meža puses), kā arī tiks ierīkotas trīs braukšanas joslas Ieriķu ielā (viena braukšanai taisni, viena pa kreisi un viena pretējā virziena josla).

Tāpat krustojumos tiks ieklātas trajektorijas līnijas un veiktas izmaiņas luksoforu signālplānā – Lielvārdes ielā krustojumos ar Biķernieku un Ieriķu ielām tiks ieviesta trīs fāžu kustība, nodalot Lielvārdes ielas pretējos transporta virzienus katru savā kustības fāzē. Tādējādi tiks būtiski palielināta satiksmes drošība abos satiksmes mezglos.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus sekot līdzi satiksmes organizācijas izmaiņām.

Citi jaunumi