Ziņas medijiem

Rīgas ielās sniega tīrīšanas laikā iespējami īslaicīgi auto apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi

Laikā no 23. janvāra līdz 1. aprīlim ziemas uzturēšanas darbu veikšanai vairākās Rīgas ielās nepieciešamības gadījumā var tikt uzstādītas zīmes “Apstāties aizliegts,” savukārt Vecrīgas teritorijā, ko norobežo Krišjāņa Valdemāra iela, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris, Aspazijas bulvāris, 13. janvāra iela un 11. novembra krastmala, var tikt izvietotas stāvēšanas aizlieguma zīmes.* Satiksmes organizācijas izmaiņas ir saistītas ar nepieciešamību nodrošināt ziemas dienestu darbu – sniega tīrīšanu, kā arī ielu caurbraukšanas un satiksmes drošības uzlabošanu, īpaši vietās, kur veidojas sniega vaļņi.

Pilns ielu saraksts, kurās norādītajā periodā iespējamas satiksmes organizācijas izmaiņas, redzams zemāk.

Sarakstā minētajās ielās SIA „Rīgas Luksofors” nodrošinās ceļa zīmes Nr.326 „Apstāties aizliegts” izvietošanu. Vienlaikus jārēķinās, ka nepieciešamības gadījumā ziemas uzturēšanas darbu veikšanai šādas satiksmes organizācijas izmaiņas var tikt īslaicīgi ieviestas arī ielās, kuras nav norādītas sarakstā.

Vecrīgas teritorijā tiks izvietotas ceļa zīmes Nr.522 „Stāvēšanas aizlieguma zona” ar papildu ceļa zīmi Nr.822 „Darbības laiks no plkst. 24.00 līdz plkst. 6.00” un ceļa zīmes Nr.523 „Stāvēšanas aizlieguma zonas beigas”.

Noteiktie satiksmes ierobežojumus var tikt atcelti ātrāk par norādīto laika periodu, ja ziemas uzturēšanas darbi nebūs nepieciešami.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus būt vērīgiem un sekot līdzi satiksmes organizācijas izmaiņām.

*Izmaiņas tiek veiktas, pamatojoties uz Ministru kabineta 19.01.2016. noteikumu Nr.42 “Kārtība, kādā aizliedzama vai ierobežojama satiksme” 2.3. un 3.2. apakšpunktu.

**Pilns ielu saraksts atrodams Satiksmes departamenta mājaslapā.

Citi jaunumi