Ziņas medijiem

Rīgas domes Satiksmes departaments un Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde vienojas par kopīgu sadarbību

Vakar, 8. jūlijā, Rīgas domes Satiksmes departamenta vadība tikās ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes pārstāvjiem, lai vienotos par kopīgu sadarbību ar mērķi pilnveidot savstarpējo komunikāciju, novērst pagaidu risinājuma sekas un aicināt Rīgas vadību pilsētas vizuālo tēlu izstrādāt savlaicīgi un konsekventi.

Satraukums par pagaidu risinājumu satiksmes mierināšanai Tērbatas ielā atspoguļo gan sabiedrības neizpratni, gan nepietiekamu komunikāciju starp dažādām atbildīgajām pilsētas struktūrām. Nacionālajai kultūras mantojuma pārvaldei nav iebildumu pret satiksmes mierināšanu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošībai, tomēr Pārvaldes ieskatā tam nepieciešams vienots, augstas dizaina kvalitātes risinājums.

Pārvalde aicināja pašvaldību turpināt meklēt vēsturiskajai pilsētvidei piemērotus cilvēka dzīves kvalitāti uzlabojošus satiksmes mierināšanas risinājumus un Pārvaldei iesniegt konceptuālu redzējumu par satiksmes drošības risinājumiem un to ietekmi uz Rīgas vēsturiskā centra kultūrvēsturiskajām vērtībām. 

Lai sadarbība pilsētas vēsturiskā centra saglabāšanā būtu veiksmīga, minēto konceptuālo risinājumu ieteicams izvērtēt arī Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē, kurā ar balsstiesībām darbojas trīs Rīgas domes pārstāvji, kā arī konsultanta kapacitātē – Rīgas pilsētas arhitekts.

Attiecībā uz Tērbatas ielas bruģim nodarīto kaitējumu, tika panākta vienošanās, ka situācija tiks labota pēc pagaidu risinājumu noņemšanas. Izņemtais vai urbjot sabojātais bruģis tiks aizstāts ar citu vēsturisko bruģakmeni.

 

Citi jaunumi