Ziņas medijiem

No 16. līdz 22. septembrim Rīgā norisināsies Eiropas Mobilitātes nedēļa

No 16. līdz 22. septembrim visā Eiropā ar saukli “Kusties un esi vesels!” tiks atzīmēta Eiropas Mobilitātes nedēļa, aicinot iedzīvotājus būt fiziski aktīviem, kā arī izvēlēties pārvietošanās veidus, kuri nerada vai ievērojami samazina emisiju apjomu. Šī gada tēma ir “Veselīgs, drošs un videi draudzīgs”, pievēršoties Eiropas pilsētu spējai pielāgoties Covid-19 pandēmijai un iespējām, ko šie apstākļi rada uz satiksmes infrastruktūru un iedzīvotāju pārvietošanās paradumiem.

Plāns:

 

Bērnu un jauniešu velosacensību “Riteņvasara” posmos un ģimeņu sacensībās “Imulrings” nav noteikta dalības maksa, pieteikšanās norises vietā.  “Riteņvasara” posmos sacensības notiks bezpedāļu, “12 līdz 16”, “20”, “24”, “26+” velo klasēs, kā arī tiks organizēta velostafete (divu dalībnieku komandu sacensības – bērns un tētis, bērns un mamma vai divu bērnu komanda). 

Pasākumus organizē Rīgas domes Satiksmes departaments un Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar EU CIVITAS Handshake. Savukārt bērnu un ģimeņu aktivitātes organizē Tehniskās jaunrades nams “Annas 2.” Visas aktivitātes tiks fotografētas un filmētas.

Citi jaunumi