Ziņas medijiem

Gaidot pirmo sniegu, Rīgā ielu uzturētāji ir gatavi darbam

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka, ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra laika prognozi, Rīgā, otrdienas rītā, iespējams pirmais sniegs. Šādos laikapstākļos jārēķinās ar to, ka, veicot ierastos maršrutus, varētu būt nepieciešams patērēt vairāk laika nekā ierasts, kā arī ir iespējami sabiedriskā transporta kavējumi.

Spēcīga snigšana tiek prognozēta laika posmā no plkst. 8:00 līdz 9:00, kad Rīgas ielās  parasti ir intensīva satiksmes plūsma. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un ņemt vērā, ka pie intensīvas satiksmes, tīrīšanas darbi var noritēt lēnāk nekā parasti. Rīgas ielu un tiltu uzturēšanas veicēji ir gatavi savlaicīgi uzsākt nepieciešamos darbus, lai pilsētas iedzīvotājiem nodrošinātu pēc iespējas mazāk neērtību.

Ikdienas darba nodrošināšanai ir sagatavotas 67 transporta vienības (47 automašīnas un 20 traktorvienības), kā arī 5500 tonnas sāls un 3000 tonnas sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildinātas atkarībā no laikapstākļiem.

Šādos laikapstākļos aicinām transportlīdzekļu vadītājus savlaicīgi plānot maršrutu, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. 

Citi jaunumi