Ziņas medijiem

Rīgas ielās likvidētas satiksmei bīstamas bedres vairāk nekā piecu tūkstošu kvadrātmetu platībā

Saglabājoties mainīgiem laikapstākļiem, Rīgas ielu segumā pastiprināti veidojas satiksmei bīstamas bedres, kuru remonts tiek veikts neatkarīgi no laikapstākļiem. Līdz šim ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju ir salaboti 5480 kvadrātmetri šāda veida bedru. Tomēr tas pagaidām kopējo situāciju nav būtiski uzlabojis, tādēļ par satiksmei bīstamām bedrēm iedzīvotāji arī turpmāk aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600

Bedres visstraujāk veidojas ielu posmos, kur nolietots segums un uz brauktuves izveidojušies defekti un plaisas. Mainīgos laikapstākļos, kad nokrišņi un gaisa temperatūra svārstās ap nulli, satiksmes ietekmē ielu seguma defekti veidojas neprognozējami. 

Rīgā satiksmei bīstamās bedres likvidē brauktuvju uzturētāji. Tiek izmantota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija, kas piemērota laikapstākļiem, kad gaisa temperatūra ir ap nulli. Pirms ieklāšanas darbu sākšanas bedre tiek maksimāli iztīrīta un nosusināta. Saremontēto bedru kalpošanas laiku ietekmē vairāki faktori – laika apstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra nostabilizēsies virs  plus pieciem grādiem, pilsētā sāksies plānveidīgs bedru remonts ar ierastajām tehnoloģijām – karsto asfaltu un asfalta vienlaiduma ieklāšanu - kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj saremontēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

Citi jaunumi