Ziņas medijiem

Atsāk Brasas tilta pārbūves darbus, būvniecība noslēgsies 2023. gadā

Ceturtdien, 19. maijā, sākās Brasas tilta pārbūves darbi. Rīgas domes vadības pārstāvji uzsver šī objekta pārbūves nozīmīgumu, par galveno mērķi izvirzot būvdarbu pabeigšanu 2023. gadā. 

Brasas tilta pārbūve ir nozīmīgs notikums, kurš tiek gaidīts jau kopš 2019. gada maija, kad būvdarbi tika apturēti, tilta nesošajās konstrukcijās atklājot būtiskus bojājumus. Izmainītā būvprojekta ietvaros tiek veikta pilnīga tilta pārbūve, nevis jau esoša tilta atjaunošana. 

"2022.gada 10. maijā Ministru kabinets atbalstīja aizdevuma piešķiršanu Brasas tilta pārbūvei. Šis ir apliecinājums, ka Rīgas domes sadarbība ar valdību nes konkrētus rezultātus - piešķirtā aizdevuma apjoms ir vairāk nekā 11 miljoni eiro. Brasas tilta pārbūvi un remontdarbu pabeigšanu ļoti gaida rīdzinieki un pilsētas viesi. Ir ticis ieguldīts liels juridisks, tehnisks un institucionāls darbs, lai  atsāktu darbus ar mērķi tos pabeigt 2023.gada vasaras sezonā," norāda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis.

Brasas tilta būvniecība notiek pakāpeniski, lai darbu laikā iedzīvotāji varētu turpināt  izmantot sabiedrisko transportu. Šādos apstākļos ļoti būtiski ir sekot līdzi drošības līmenim, tādēļ tiltam nepārtraukti tiek veikta drošības un dinamisko svārstību novērtēšana. Konstatējot bīstamas svārstības, Brasas tilts sabiedriskajam transportam tiks slēgts. Pērn tika demontēta viena Brasas tilta puse, lai otru netraucēti varētu turpināt izmantot sabiedriskais transports. Uzsākot Brasas tilta pārbūvi, vispirms izbūvēs demontēto pusi, bet pēc tam demontāžu un izbūvi veiks tilta otrai pusei. 

"Šobrīd ir sākts apjomīgs darbs, lai pat būvniecības nozarē sarežģītos apstākļos līdz 2023.gada Dziesmu un deju svētkiem šis infrastruktūras objekts galvaspilsētā atkal būtu drošs, ērts un pieejams visiem satiksmes dalībniekiem," uzsver Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks.

Brasas tilta pārbūves izmaksas tiek lēstas vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā. Izmaksu sadalījumā - 85% no summas ir valsts budžeta līdzekļi, bet atlikušie 15% ir pašvaldības līdzekļi.

Brasas tilta pārbūvi veiks piegādātāju apvienību “CP - Rīgas tilti”, kurā apvienojušies AS “Ceļu pārvalde” un SIA “Rīgas tilti”, būvuzraudzību nodrošinās piegādātāju apvienība “KBL&ISL”. 

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv 

Citi jaunumi