Ziņas medijiem

Piešķir aizdevumu Brasas tilta pārbūvei

Otrdien, 10. maijā, Ministru kabinets atbalstīja aizdevuma piešķiršanu Brasas tilta pārbūvei. 

“Šis ir apliecinājums, ka Rīgas domes sadarbība ar valdību nes konkrētus rezultātus - piešķirtā aizdevuma apjoms ir vairāk nekā 11 miljoni eiro. Brasas tilta pārbūvi un remontdarbu pabeigšanu ļoti gaida rīdzinieki un pilsētas viesi. Šis objekts, un viss process ap to, ir bijusi viena no sarežģītākajām pagātnes neizdarībām, kas jaunajai Rīgas domei tika atstāta. Šajā laikā ticis ieguldīts liels juridisks, tehnisks un institucionāls darbs, lai jau tuvāko nedēļu laikā atsāktu darbus ar mērķi tos pabeigt 2023. gada vasaras sezonā.” uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis.

Brasas tilta pārbūves izmaksas tiek lēstas vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā. Izmaksu sadalījumā 85% no summas nāks no valsts budžeta līdzekļiem, bet atlikušie 15% no pašvaldības līdzekļiem.

Brasas tilta pārbūvi veiks piegādātāju apvienību “CP - Rīgas tilti”, kurā apvienojušies AS “Ceļu pārvalde” un SIA “Rīgas tilti”, būvuzraudzību nodrošinās piegādātāju apvienība “KBL&ISL”. 

Papildus informācija par darbu uzsākšanu, laika grafiku un pašu projektu tiks sniegta tuvākajā laikā.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv 

Citi jaunumi