Ziņas medijiem

Atsākta Sarkandaugavas pārvada būvniecība, darbus plānots pabeigt rudenī

Otrdien, 7. jūnijā, Rīgas domes vadība apmeklēja Sarkandaugavas pārvada būvniecības vietu, kur pēc ieilguša tehnoloģiskā pārtraukuma atsākušies būvdarbi. Vizītes laikā tika uzklausīta būvuzņēmēja atskaite par paveikto un turpmāk veicamo darbu plāns, lai objekts tiktu pabeigts šī gada būvdarbu sezonā.

“Sarkandaugavas pārvada būvniecības pabeigšana visiem satiksmes dalībniekiem pavērs jaunas iespējas. Smagās mašīnas šobrīd brauc pa krastmalu, gar prezidenta pili, pa Senču ielu, pa Valdemāra ielu, bet tiklīdz šeit darbi noslēgsies, tā visa kravu plūsma tiks aizvirzīta prom no centra. Mēs šī objekta darba pēdējai fāzei pievērsīsim pastiprinātu uzmanību, lai, sadarbojoties ar būvniekiem, pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk to pabeigtu šī gada būvniecības sezonā,” sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos V. Ķirsis.

Satiksmes pārvada pār dzelzceļa “Rīga – Skulte” 1. kārtas izbūvi šogad bija plānots atsākt 2. maijā, kad noslēdzās tehnoloģiskais pārtraukums, tomēr būvdarbi faktiski tika atsākti tikai jūnijā piegāžu kavējumu dēļ. Šobrīd Rīgas domes Satiksmes departaments turpina sarunas ar būvuzņēmēju, lai rastu vienošanos par darba izdevumu kompensēšanu, jo kopš februāra būvniecības nozarē ir vērojams būtisks cenu pieaugums.

Sarkandaugavas pārvada izbūves mērķis ir sakārtot ielu tīklu šajā apkārtnē, kas uzņem galveno tranzīta plūsmu maršrutā no Brīvības ielas līdz Viestura prospektam uz Rīgas ostu. Tāpat pārvada izbūve paredz gājēju un velobraucēju pārvietošanās uzlabojumus – Viestura prospekta posmā no Meža prospekta līdz dzelzceļa stacijai „Mangaļi” tiks izveidots veloceļš.

“Nepilnu kilometru garais satiksmes pārvads būtiski uzlabos pārvietošanās iespējas Sarkandaugavas iedzīvotājiem, nodrošinot sastrēgumu samazināšanos maģistrālajās ielās, kā arī kravas tranzīta novirzīšanu no vietējām ielām,” atzīst Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Satiksmes pārvada pār dzelzceļa “Rīga – Skulte”  1. kārtas izbūvi Sarkandaugavā veic piegādātāju apvienība “OTC,” kurā ir apvienojušies trīs būvnieki: SIA “Binders,” AS “LNK Industries” un AS “Latvijas tilti”.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv

 

Citi jaunumi