Ziņas medijiem

Izbūvēts trūkstošais veloinfrastruktūras posms no Kurzemes prospekta līdz Mārupes novada robežai

Šonedēļ Slokas ielā, posmā no Kurzemes prospektam līdz Mārupes novada robežai, pabeigta veloinfrastruktūras izbūve. Projekta ietvaros ir izbūvēts kopīgs gājēju un velosipēdistu ceļš, kas veido savienojumu ar jau izbūvēto gājēju un velosipēdu ceļu Babītes pusē.

“Atbilstošas gājēju un velosipēdistu infrastruktūras izveide šajā posmā ir ļoti nozīmīga vairākiem Rīgas pilsētas un Mārupes novada iedzīvotājiem, jo tas ir vienīgais savienojums posmā no Rīgas robežas līdz Kurzemes prospektam. Līdz šim šajā posmā cilvēki pārvietojās pa iestaigātu zemes celiņu, kas atsevišķos posmos, atradās ļoti tuvu brauktuvei,” norāda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos V. Ķirsis.

Slokas ielā ir izbūvēts drošs, no transporta satiksmes atdalīts, kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš, kura platums ir 2,50m, veidojot atbilstošu savienojumu ar Mārupes novada pusē esošo veloceļu. Pieslēgumu un nobrauktuvju šķērsojuma vietās ietves seguma līmenis tika pazemināts līdz esošās brauktuves līmenim. Tāpat izbūvētajā posmā Kurzemes prospekta tuvumā ierīkota atpūtas vietu, tajā izvietojot soliņu, velonovietni un atkritumu urnu.

 

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

Citi jaunumi