Ziņas medijiem

Šovasar Rīgā divkārt vairāk nekā pagājušajā gadā uzlabos grantēto ielu segumu

Rīgā ir sākti grants ielu seguma uzlabošanas darbi, kurus vasaras garumā plānots īstenot 36 ielās un to posmos. Pagājušajā vasarā šādi darbi tika veikti 18 ielās. Virsmas apstrāde tiek veikta ar bitumena emulsiju un galvenais ieguvums ir putekļu samazināšana un ceļa kvalitātes uzlabošana.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis: “Jau otro sezonu mēs īstenojam šo jauno programmu, lai apkaimju grantētos ceļus noklātu ar cieto segumu. Šā gada pašvaldības budžetā esam atraduši līdzekļus 1 396 137 eiro apjomā, lai dubultotu ielu skaitu, kurās tiks pielietota šī tehnoloģija. Cilvēki visās apkaimēs ir pelnījuši kvalitatīvus dzīves apstākļus un kvalitatīvs piebraucamais ceļš ir viena no galvenajām pamatvajadzībām. Arī nākamajā gadā turpināsim programmu, lai pēc iespējas vairāk rīdzinieku izjustu šos uzlabojumus." 

Dubultās virsmas apstrādes darbu sākuma posmā tiek veikta ielu pamatnes sagatavošana un komunikācijas aku izcelšana brauktuves līmenī, kurai seko bitumena emulsijas ieklāšana. 

Par konkrēto ielu remontdarbu veikšanas laikiem un iespējamām satiksmes organizācijas izmaiņām informācija tiks sniegta atsevišķi. Remontdarbu saraksts var nedaudz mainīties, ņemot vērā saskaņošanas procesu ar komunikāciju turētājiem, kā arī citus neparedzētus apstākļus. 

Karte

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv 

 

Citi jaunumi